Lorenzo Papolo komt uit een zeer muzikaal deels Italiaans gezin. Zijn vader was violist bij het Residentie Orkest te Den Haag en zijn moeder was amateur zangeres. Logisch dat Lorenzo zijn weg ook gevonden heeft in de muziek, hij studeerde Directie aan het Conservatorium van Utrecht alwaar hij zijn studie afsloot met eervolle vermelding.

Ook voltooide hij aldaar zijn trompetstudie. Zijn klassieke zangstudie volgde hij bij Maria Rondèl, en zong hij vele jaren als hoge Bariton mee in haar semi professionele ensemble Poldervokaal.

Bij Denise Ham aan de Royal Academy of Music te Londen volgde hij lessen koordirectie met begeleiding van kamerorkest.
Privelessen orkestdirectie volgde hij na zijn conservatoriumstudie bij Alexandru Lascae voormalig dirigent van het Roemeens Staatsorkest.
Ook volgde hij vele workshops o.a. met het Groot Omroepkoor.

Ruim zes jaar heeft hij zijn medewerking verleend aan opera producties van de Nationale Opera, waarbij hij verantwoordelijk was voor instudering van de kinderkoor partijen.
Nationaal en Internationaal heeft Lorenzo vele prijzen gewonnen; onder meer 1ste prijs op het Nederlands Koren Festival en de Zilveren medaille op het European Choir and Music Festival Bratislava, ook won hij meerdere malen de 2e prijs op het Europees Muziekfestival te Neerpelt.

Lorenzo heeft in zijn carrière een grote varïeteit aan koren en orkesten gedirigeerd en heeft daarmee bewezen een zeer veelzijdige dirigent te zijn.

Sinds april 2024 is hij verheugd dat hij de vaste dirigent is van N4N te Muiderberg.
Vooral de veelzijdigheid van het repertoire en natuurlijk de a capella zang zijn een een kolfje naar Lorenzo’s hand.
We hopen op een mooie muzikale samenwerking de komende jaren.

Lorenzo is naast N4N Muiderberg ook de vaste dirigent van het Volendams Vocaal Ensemble en het Danïel de Lange Koor te Zaandam. Tevens is hij reeds 6 jaar als docent verbonden aan de Dirigentenacademie waar hij aankomende en gevorderde koordirigenten de fijne kneepjes van zijn
vak leert.